NEZ Grenland

NEZ og landsfinale

Denne helgen var det nok en gang bilcross og rallycross som stod på agendaen. Betina kjørte landsfinalen som hun kvalifiserte seg til forrige helg, mens Ola kjørte den siste runden i det Nord Europeiske Mesterskapet.


NEZ

På Grenland Motorsportsenter ble den 4. runden av det Nord Europeiske mesterskapet (NEZ) kjørt arrangert. Lørdag morgen startet trening etterfulgt av første og andre omgang. I første omgang kjørte Ola inn til 2. tid bak Rune Engesvoll og i andre omgang ble det 5. tid. I tredje omgang tok Ola nok en 2. tid.

Videre ble det kjørt to semifinaler hvor Ola vant sin semifinale. Finalen endte med 3. plass bak Rune Engesvoll og Terje Morstad. Etter denne siste runden er det klart at Ola nok en gang er sammenlagtvinner av det Nord Europeiske mesterskapet!

Pallen
Pallen med Engesvoll og Morstad
Ola feirer sammenlagtseier i NEZ
Ola feirer sammenlagtseier i NEZ

Team E18 vil også gratulere Sandmo Motorsport med gode prestasjoner i NEZ – sammenlagtseier til Christian og 2. plass til Lise Marie!

Christian, Lise og Ola
Christian, Lise og Ola

Team E18 ser frem til 4. NM-runde på Gardermoen den 29. – 30. august, og er klar for å fighte for en pallplass sammenlagt i NM.

Resultatlista før 4. NM-runde
Resultatlista før 4. NM-runde
Landsfinale

Denne helgen var det dags for bilcrosssportens store og avgjørende mesterskap – Landsfinale! Betina var klar for sitt aller første løp i senior.

Bobla til Betina klar for landsfinale
Bobla til Betina klar for landsfinale

«Betina Eklund Frøshaug (NMK Trøgstad) forsvarer bilcross-familiens ære. Pappa Even er en stor landsfinalehelt i boble gjennom tidene, nå følger jentungen i pappas boble». (Utdrag fra bilcross.no)

Allerede på fredag var det tid for trening og første omgang. Under treningen fikk ikke Betina til banen i det hele tatt. Even fjernet derfor sperra på bilen. Dette gjorde det litt bedre for Betina å kjøre på denne banen.  Allikevel fant hun ikke helt flyten.  I første omgang kom hun godt i gang  og fikk med seg 7 poeng, som var et godt utgangspunkt for de resterende omgangene som skulle kjøres lørdag. I andre omgang kommer hun i en kræsj og blir stående. I tredje og siste omgang fikk hun 2 poeng etter en 5. plass i sitt heat. Med 9 poeng sammenlagt ble det ingen finaler på Betina, men kanskje dette var oppvarming til neste års landsfinale?

Betinas 9 poeng etter 3 omganger
Betinas 9 poeng etter 3 omganger

Resultater finnes HER!